petek, 1. avgust 2008

Delavnica: "Uporaba eUpravnih storitev v malih in srednje velikih podjetjih"

V okviru projekta Rural-e-Gov je Razvojna agencija Sinergija kot partner v projektu med drugim organizirala osnovno usposabljanje malih in srednje velikih podjetij (MSP) za uporabo e-upravnih storitev, ki so tem podjetjem trenutno že na voljo v Sloveniji. Skozi to delavnico se je pridobila slika o stanju uporabe e-upravnih storitev med MSP ter njihova hotenja in potrebe po dodatnih e-upravnih storitvah.

Delavnica je potekala 3. junija 2008, ob 13.00 uri v prostorih BISTRE HIŠE – SMART HOUSE v Martjancih.

Na delavnici je bila predstavljena eUprava - elektronska javna uprava v Sloveniji, varna uporaba eUpravnih storitev in sicer z digitalnim podpisom, digitalnim potrdilom in varnim elektronskim naslovom, eUpravne storitve namenjene MSP-jem (e-VEM portal).

Delavnice se je skupno udeležilo 19 ljudi, od tega 13 žensk in 9 moških. Odziv udeležencev je bil zelo pozitiven, saj so udeleženci izvedeli veliko novih koristnih informacij in napotkov, kar je bilo razvidno iz vprašalnikov pred in po delavnici, ki so pokazali seznanjenost udeležencev delavnice o eUpravnih storitvah v Sloveniji.
Vabimo vse udeležence delavnice, kakor tudi druge uporabnike, da podate svoja mnenja o delavnici in svoje izkušnje z uporabo eUpravnih storitev na internetu.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Delavnica je bila zelo zanimiva in poučna. lahko bi jih bilo še več...sama sem probala nekaj teh e-storitev in mi je zdaj marsikaj bolj jasno...

lp

Barbara

Rural-eGov pravi ...

Me zelo veseli, da ste bili zadovolni in da več pozornosti polagate na storitve, ki jih je možno opraviti preko interneta.

Naknadno bomo objavili še dodane naloge v zvezi z evsebinami.

Ste vljudno vabljeni da jih pogledate in mogoče zveste nekja novega!

Lp

Jasmin

Anonimni pravi ...

Vsekakor uporabne informacije!

Kolikor sem si zapomnil je prvi korak pridobitev SIGEN-ca certifikata! Kje se začne postopek oziroma kje so na razpolago podlage za pridobitev certifikata?

Hvala, lp.

Rural-eGov pravi ...

Pozdravljeni!

Na blogu je bila objava 26 maja 2008 kjer si lahko pogledate nekaj napotkov in koristnih linkov do spletnih strani izdajalcev digitalnih potrdil.

Za več informacij pa še kar povprašajte!